Wij staan voor Ons Vinkel

Verslag kwis 2023

Datum: 14-01-2024


Op 27 december was het weer de jaarlijkse Vinkelse Kwis.
De organisatie is het hele jaar bezig geweest met het bedenken van kwisvragen en opdrachten. Na de bekendmaking van de prins van Vinkel dit jaar werden de lijnen geopend om aan te melden, sommige fanatieke kwissers waren ons voor, waardoor de communicatie van de aanmelding niet helemaal vlotjes verliep. Tja waar gewerkt wordt, worden fouten (-jes) gemaakt. Gelukkig was uiteindelijk iedereen op de hoogte van het reilen en zeilen van de kwis. Op maandag 18 December zijn de kwissen besteld, Astrid besteed veel van haar uurtjes om deze vervolgens in te binden en van het juiste voorblad te voorzien. Wederom kon de kwis opgehaald worden op het Pastoor Vogelsplein. Er is bij aanmelding vermeld dat je bij het plein mag opstellen in de Rembrandtstraat, toch heb je altijd extra fanatieke kwissers die de Vinkelse kwis als eerst in handen willen hebben en van een andere kant het plein benaderen. Hiervoor hebben wij onze Joop, die streng toezicht houdt op de volgorde van aankomst.
Voor het terugkomspel hebben we dit jaar gekozen voor een doe-opdracht en om ervoor te zorgen dat iedereen rond etenstijd weer terug kon zijn bij zijn kwisgroep is ervoor gekozen om bijtijds te beginnen. Jammer dat het enkele groepen niet gelukt is om hieraan mee te doen, tip voor volgend jaar: direct kijken waar en wanneer je ergens moet zijn voor het terugkomspel ;-). In de gymzaal van ’t Zijl werd volop gestreden om zoveel mogelijk punten binnen te slepen, mooi om te zien hoe iedereen zich hiervoor inzet.
Daarna volgt natuurlijk ons bezoekersrondje, in groepjes proberen we bij elk team langs te gaan om de eerste reacties te pijlen. Fijn dat we overal welkom waren, op enkele plekken werd ons zelfs het een en ander aangeboden in ruil voor een antwoord. Helaas, het juiste aanbod hiervoor hebben we nog altijd niet gehad maar ik zou zeggen: blijven proberen. Hier kwamen de eerste pijnpuntjes al aan het licht, opvallend dat veel groepen moeite hebben met dezelfde vragen. Bij het nakijken is één van onze uitgangspunten, als het juiste antwoord er minstens één keer bij staat, dan is de vraag op te lossen. Zo niet, dan gaan we in beraad. Dagen achtereen, bloed zweet en tranen kost het ons om tot de juiste conclusie te komen over de gegeven antwoorden. Soms om zelfs tot de conclusie te komen dat een vraag niet juist gesteld was, dan wordt deze voor iedereen hetzelfde beoordeeld.
De prijuitreiking, die in oktober gepland werd op 7 jan. ’24, werd bekendgemaakt bij Den Driehoek. Later kwam ons ter ore dat ‘Groet en ontmoet’ ook op deze dag gepland stond dus hebben we de tijd aangepast naar 16.00u in de hoop dat we toch elkaar een beetje de ruimte konden geven want het is natuurlijk nooit de bedoeling om in elkaars vaarwater te zitten.
De bokaal is weer in handen van de organisatie en wordt klaargemaakt voor de winnaar van dit jaar. Lastminute heeft Harbert v.d. Doelen hem nog voor ons gerepareerd, dank daarvoor.
Op de dag van de prijsuitreiking werden naar de organisatie meerdere appjes gestuurd met de mededeling dat bepaalde teams niet aanwezig konden zijn om hun prijs in ontvangst te nemen of met de vraag op welke plaats men geëindigd was. Hierover doen wij uiteraard geen uitspraak tot de officiële uitslag bekend is, ook vinden we het als organisatie natuurlijk erg leuk als er van ieder team wat mensen zijn om nog wat na te kletsen over de kwis. Na een eerste check of (bijna) alle teams er zijn, gaan we van start met een Kahoot quiz. Hierin zijn enkele vragen en veel gegeven of ludieke antwoorden verwerkt. Met deze quiz werd gestreden om een schaal hapjes. Team Koewissers was met twee man vertegenwoordigd en zij eindigden beide in de top drie van de Kahoot quiz, dat belooft wat voor de uitslag van de Vinkelse kwis! Na een korte pauze en een extra check of alle teams inmiddels vertegenwoordigd waren bleek dat de nummer één niet aanwezig was. Na meerdere appjes en telefoontjes met een vriendelijk doch dringend verzoek om zich naar de prijsuitreiking te begeven, kwamen twee jongemannen vanuit de bouwplaats voor hun carnavalswagen Den Driehoek binnen gelopen. De top 10 wordt nogmaals benoemd, en onder luid gejuich en applaus kreeg Familie v.d. Lee te horen dat ze de 5e plaats hebben dit jaar. Dat zegt wat over hoe een grote concurrent zij van velen zijn, lijkt ons. Op nummer vier, De Leste Vijf. Dan komen de podiumplaatsen in zicht. De jongens die we hebben opgeroepen om aanwezig te zijn dachten dat ze kans maakten op de derde plaats, maar deze eer ging naar de winnaars van vorig jaar, Team Kwisut. Op nummer twee stond CVZN, zij hebben ervoor gekozen om hun prijs direct te benutten, tip voor de rest van hun teamleden: zorg dat jullie erbij zijn volgend jaar! De twee leden van Team Lekkeroverdrevenleven waren blij verrast toen bleek dat ze de grote winnaar zijn van de Vinkelse kwis 2023!
Wij willen bij dezen iedereen bedanken voor de inzet en de gegeven feedback en hopen dat jullie volgend jaar weer van de partij zullen zijn.
Hierbij nog een keer de top drie:
 
3: Kwisut
2: CVZN
1: Lekkeroverdrevenleven
 
Allemaal, van harte gefeliciteerd!

Facebook
YouTube
Instagram

Deze website wil gebruik maken van cookies.